Monday 10 April 2017

Čaj z levandule

Jméno levandule je odvozeno od slova umývat, což napovídá, že se rostlina ve starověku používala především do koupelí a pro kosmetické účely. Z její velmi široké škály uplatnění slouží dnes v první řadě jako uklidňující prostředek při obtížích nervového původu. Zkuste tento čaj ze sušené levandule.


Počas choroby pite levanduľový čaj ráno a večer, príprava podľa receptu a pri kľudovom režime budete o chvíľu fit. Pri poraneniach kože – pri ekzémoch, popáleninách, porezaných častiach tela, aby pri iných otvorených ranách si viete pomôcť olejom z levandule (nie však éterický olej do aromalampy!!!).

Z levandule si můžete připravit chutný čaj , který blahodárně působí proti plešatosti, zmírňuje svalové křeče a příznivě působí při revmatických onemocněních. Na přípravu čaje budeme potřebovat: lžičky . Levandulový čaj funguje jako lék . Uskladněné v nádobě neprodyšně uzavřené se přechovávají květy na čaj. Uvolňující se aromatické silice z levandule jsou tou nejlepší hojivou mastí pro zneklidněnou dušičku.


Složení: sušené květy levandule.

Podrobné informace. Jak se pěstuje a stříhá aby kvetla? Pokud chceme mít z levandule živý plůtek, můžeme je vysazovat i blíže u sebe. Následně sceďte a přiveďte opět k varu. Sundejte z plotny a nechte hodin odpočinout.


Za stálého míchání přisypte cukr a vařte do požadované hustoty. Plňte do skleniček a lahví a nezavařujte. Z našeho ekologického zemědělství, z pravé jihomoravské levandule si uvaříte vynikající uklidňujicí čaj.


Відсутні: z Jaké má levandule účinky? Chuť: U levandule ucítíte sladce kořeněnou chuť s vůní a nádechem citronu, s květinovou . Bylinka se v lidovém léčitelství především používá jako uklidňující prostředek. V průběhu historie se používala jako antidepresivum. Podporuje zdravý spánek, využívá se při úzkostech, bolestech hlavy a depresích.


Nálev z levandulového květu má tlumivý účinek na nervy, snižuje krevní tlak, působí trochu močopudně, tiší menstruační bolesti, stimuluje slinivku břišní a má blahodárný vliv na činnost střev i žaludku.

Květ levandule je pro své zklidňující účinky přidáván také do směsí bylinek užívaných při bolestech hlavy, . Rozhodně se nedoporučuje sušení levandule na sluníčku, které by ji mohlo poškodit. Jak tuto doma usušenou levanduli využít? Je ideální pro přípravu koupelových solí a olejů, které si zvládnete vyrobit i sami.


Перейти до Čaje a odvary z levandule - Čaj z levandule vypitý během dne si dokáže zastavit třesavku, migrény a hysterické stavy. Dále tento čaj pomáhá proti nadměrné plynatosti (nadýmání) a také se s ním léčí žaludeční kolika. Na čaj z levandule nebo jako koření jsou vhodné pouze levandulové květy, u jejichž sušení . Dále pomáhá při astmatu a žaludečních kolikách. Poradí si s takovými nepříjemnostmi, jako je stres, hysterie, třes končetin, migréna.


Silný odvar či tinktura slouží jako kloktadlo, léčí . Mírně projímá a je dobrá na játra a žlučník. Voní kořeněně sladce s tóny citronu a máty. TIP: Pro vytvoření dokonalého večera květy krátce povařte ve vodě, nechte min.


Krásná žluto-fialová barva čaje si zaslouží pozornost. Sypaný čaj z květu levandule. Spolu s alkoholom sa z nich vyrába tinktúra, ktorá slúži pri liečbe lupín, ale aj na masírovanie pokožky hlavy, čím zabraňuje vypadávaniu vlasov. Z velmi široké škály uplatnění levandule dnes slouží v první řadě jako uklidňující prostředek při nervovém vyčerpání a při potížích se spaním.


Chuť je květinová, sladká, trošku nahořklá a lehce připomíná rozmarýn.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.