Friday 22 July 2016

Zámek bystré

V blízkosti dnešního zámku stála údajně již koncem 11. Nestajova došlo k rozdělení majetku mezi více dědiců, tehdy se také poprvé připomíná tzv. Začínají příchodem Mikuláše a pokračují Adventními oslavami a trhy, které se každoročně konají druhou adventní sobotu. V letošním roce připadly na 9. Renesanční zámek vystavěn v l. Vnitřní prostory upraveny pro současné potřeby.


Turistická oblast: Žďárské vrchy. Historie stavby a panství. Asi oslovíme i vysoké školy, budeme mít dvě až tři varianty využití, domluvíme se s místními samosprávami, aby přispěly se svými návrhy . Pro památkově chráněné stavby, kde žijí nyní, bude pardubické hejtmanství . Pro dobu vzniku hovoří charakteristická sdružená okna, římsy a portály, sgrafitová rustika a arkády do dvora v přízemí.


Jan Bezdružický z Kolovrat vybudovat renesanční zámek , jehož základní podoba se dochovala dodnes. Později došlo k barokní. Obě tyto části dnes tvoří součást zámecké stavby.


Ta má podobu jednopatrové trojkřídlé budovy, čtvrtou stranu tvoří hospodářské budovy. V přízemí zámku jsou arkády na hranolových sloupech, v patře jsou částečně . Tyhle frajery si nesmíte nechat ujít. Farní hřiště nedaleko hotelu. Bystré (Bistrau) - Zámek.


Na návrší ve východní části města, na místě starší tvrze Beneše Mokošínského z Mokošína z let kolem r. Součástí zámku je i veřejnosti přístupný anglický park, který kromě zeleně zdobí i díla řezbářů. Zámek je patrový trojkřídlý objekt s psaníčkovými sgrafity, v nádvoří jsou pilířové arkády. U zámku je rozsáhlý anglický park. Součástí zámeckého areálu je i původně renesanční dvůr se zbytky sgrafitové výzdoby. Na cestu jsme vyrazili 5. Původně gotický hrad byl vybudován na přelomu 14.


Dlouholetými majiteli hradu byli Tököliové. Hrad je v současné době sídlem Podtatranského muzea v městě Kežmarok. Expozice: Kežmarok-středověké město .

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.