Thursday 31 March 2016

Prodej domácích potravin

Ministerstvo zemědělství počítá v připravované vyhlášce k zákonu o potravinách se zjednodušením pro malé výrobce produktů rostlinného původu, například domácích marmelád nebo perníčků. Výroba a uvádění potravin do oběhu ( prodej potravin ), patří obdobně jako poskytování stravovacích služeb, mezi činnosti epidemiologicky závažné proto jsou pro tyto činnosti stanoveny obecné i zvláštní zákonné požadavky. Prodej domácích produktů. Chtěla bych příležitostně prodávat domácí výrobky (džemy, paštiky, likéry).


Potřebuji pro to nějaké oprávnění? V každém případně budete potřebovat živnostenské oprávnění a také registraci u Státní zemědělské a potravinářské inspekce nebo u místně příslušné .

Dobrý den, ráda bych se pustila do výroby a prodeje domácí marmelády. Chci se zeptat, jaké jsou podmínky. K tomuto tématu mě napadají třeba následující konkrétní dotazy. Za ucelenou informaci o podmínkách budu velmi ráda.


Je třeba ŽL, je to ohlašovací živnost nebo je třeba nějaké osvědčení? Nebyl by to velký prodej ,občas marmelády,džemy,perníčky. L mám na jinou činnost a rozšířený na různé ruční práce.


Zase dojít na ŽL a nechat ho více rozšířit?

Nebo musí být nějaký speciální papír? Výroba by spadala do působnosti SZPI, která na svých stránkách (ještě do nedávna) uváděla vodítko pro výrobce potravin z domu, kde bylo uvedeno, že v případě malé výroby není nutná zkolaudovaná provozovna a potraviny lze vyrábět . Výjimku představuje domácí příprava potravin a další manipulace s potravinami pro soukromou domácí potřebu, na které se evropské potravinové právo. Typicky se to týká občasné přípravy a prodeje potravin v malém množství vyráběných v domácnosti, nakládání s potravinami na akcích farností, spolků . Co takhle výroba a prodej domácích marmelád? Pokud vás odrazuje pouhá neznalost podmínek, které je potřeba pro tyto účely splnit, máme pro.


Nad rámec těchto obecných pravidel pak platí dílčí specifická pravidla pro výrobu . Malí výrobci některých potravin by už brzy mohli mít o něco snazší život. Připravovaná vyhláška Ministerstva zemědělství k zákonu o potravinách totiž zmírní podmínky prodeje těchto produktů. Od příštího roku už zřejmě nebudou muset vypisovat na své výrobky nutriční hodnoty, zlehčí se i hygienické podmínky výroby. Všechny zákony a vyhlášky, které se k prodeji potravin vztahují, najdete zde na stránkách SZPI.


Během jediného měsíce, kdy se rozběhl projekt Najdi si svého farmáře, se na jeho internetových stránkách registrovalo už přes zemědělců. Ti nabízejí zákazníkům prodej čerstvých domácích potravin přímo ze dvora. Ptačině tradiční domácí potraviny přímo od výrobce, domácí máslo, korbáčiky, nakládané tvarůžky, . On-line prodej potravin v Strachotíně. Vybrat si můžete z firem v okolí, třeba Plody slunce,.


Nabízíme těstoviny, kandované ovoce,.

Internetový prodej domácích potravin. Jurečka chce zjednodušit prodej domácích potravin. Praha - Ministerstvo zemědělství by rádo ulehčilo malým výrobcům potravin. Slepice z malochovu krmené pšenicí, ječmenem, kukuřicí. Podle nové normy, která by mohla začít.


Hlášení zásilek potravin z EU. Kategorie dotazů: Archiv rubriky: Potraviny a jejich výroba, zpracování, prodej a obchodování s EU. Hlavní součástí podpory kvalitních potravin ze strany Státního zemědělského intervenčního fondu je edukace spotřebitelů v otázkách kvality potravin , pořádání akcí na podporu prodeje oceněných produktů, včetně propagačních kampaní a spolupráce při prezentaci na domácích a zahraničních výstavách a veletrzích.


Výroba a prodej českého sušeného ovoce, ovocných směsí, džemu i švestkových povidel. Doplňkovým sortimentem je včelí me müsli a jablečné marokánky.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.