Thursday 21 January 2016

Smrtící injekce složení

Tato metoda se začíná po světě rozšiřovat (používá se minimálně v pěti státech světa), v USA je to nejčastější způsob popravy. Hned poté následuje injekce s chloridem draselným, který zastavuje činnost srdce. Teprve poté přichází lékař a konstatuje smrt. Samotnou popravu však lékař neprovádí, protože etická komise zakazuje lékařům zabít.


Celý proces popravy trvá asi minuty. V Texasu přešli letos poprvé k novému složení smrtících injekcí. I když je injekce aplikována podle pravidel, mohou vězni trpět. Plyne to ze složení smrtícího koktejlu, který tvoří tři složky. Barbiturát thiopental, který se používal i při anestézi, má odsouzeného uspat.


Nemá však žádné analgetické účinky, takže netlumí bolest. Bromid pancuronia ochromuje svalstvo, takže . V USA mění složení smrtící injekce , jedna z látek není k dostání. Dvě třetiny amerických států, které uplatňují trest smrti, změnily anestetikum užívané při popravách, nebo přinejmenším o změně uvažují. Uvedl to v pátek server USA Today. Původně užívaný thiopental sodný není už několik měsíců na . Americké státy mění složení smrtící injekce.


Informovala o tom dnes agentura AP. Rozhodnutí úřadů se čekalo, protože moratorium na trest smrti už dříve vyhlásil federální soud. Jméno: Heslo: Zapomněl jsem heslo Registrace. Zavazuji se dodržovat pravidla diskuse.


CELÝ SESTŘIH: Sparta - Slavia 3:3. Dramatické derby, hosté srovnali z 0:3. Texas přistoupil ke změně složení smrtící injekce kvůli tomu, že státním úřadům došly zásoby dříve užívaných barbiturátů. V Texasu se každoročně vykoná nejvíc poprav ze všech amerických států.


Za posledních let zde bylo usmrceno . Kvůli nedostatku dosavadního anestetika bude ve smrticí injekci sedativum pentobarbital sodný, který se v USA užívá mimo jiné k utracení zvířat. Ke stejnému kroku už dříve přistoupily další americké státy. Po aplikaci smrtící injekce umíral ve vězení hodinu a minut. Poprava běžně trvá zhruba deset minut. Poukazovali pochyby ohledně složení smrtících látek.


Celkem amerických států . V americké Georgii se připravuje kontroverzní poprava. Warren Hill odsouzený za dvě vraždy ale nezemře dnes, jak dříve rozhodl soud. Smrtící injekce používaná k popravám ve Spojených státech není spolehlivou zárukou bezbolestné smrti.


Oklahomský verdikt je potvrzením soudního rozhodnutí z minulého měsíce, který označil utajování složení smrtících injekcí za neústavní. Výkon trestu smrti se v USA dostal do potíží poté, co evropské farmaceutické firmy, které dlouhou dobu látky do smrtících injekcí dodávaly, uvalily na dovoz těchto jedů do . Melsonův obhájce se snažil popravě zabránit do poslední chvíle, a to i námitkami proti složení smrtící injekce. Je to již potřetí, co byla Hillova poprava odvolána.


Loni v červenci se tak stalo kvůli změně ve složení smrtící injekce. Stát tehdy přecházel ze směsi tří látek na smrtící dávku pentobarbitalu sodného. V únoru byla poprava odložena, když obhajoba přišla s tvrzením, že je odsouzenec na smrt mentálně chorý.


Obecně se ve světě používá třísložková smrtící injekce. První látka thiopental sodný do patnácti sekund vězně uspí, následná injekce pankuronia zastaví dech a po dávce chloridu draselného přestane tlouci srdce. Složení smrtící injekce používané v Číně čínský režim považuje za státní tajemství a . Vykonavatelé ho museli dorazit druhou dávkou jedu. Nevydařená poprava vyvolala v USA ostrou vlnu protestů.


Advokátka popraveného žádá nejvyšší soud státu Florida, aby smrtící injekce prohlásil za protiústavní. Podle právníků nelze garantovat právo nebýt podroben krutému a neobvyklému trestu, jestliže není známo složení smrtící látky. K neobvyklému rozhodnutí přistoupil Arkansas kvůli prekérní situaci na poli přípravků, které jsou potřeba do smrtící injekce. Lockett měl být popraven injekcí se zatím . Ta obvykle obsahuje tři složky: thiopental.


Někdy se také státy uchýlily k experimentům se složením injekce, které ovšem nedopadly dobře. Netransparentní postupy a získávání léků .

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.