Wednesday 27 January 2016

Himalájská sůl

Sůl patří mezi ty věci v naší kuchyni, které používáme denně. Ano, v mnoha případech je ze zdravotních důvodů doporučováno její umírněné používání. I tak je však sůl velmi důležitá pro zdraví a neměla by být proto zcela vyřazena z naší stravy.


Musíme ji ale používat správně. Bohužel se ukázalo, že . Díky obsahu malého množství sloučenin železa má charakteristickou růžovou barvu.

Prodejci bývá prezentována jako zdravá potravina. Její růžové zabarvení způsobuje železo. Zdravý den himalájská sůl jedlá růžová jemně mletá kg. Hodnocení produktu: (recenze). Sůl je pro chod lidského organismu naprosto nepostradatelná, s tou rafinovanou si však naše tělo nedokáže poradit.


Alternativou k obyčejné kuchyňské soli, ve které bývá obsažen chlorid sodný a protispékací látky je například himalájská sůl nebo černá sůl, která je druh nerafinovaného vulkanického minerálu. Běžná kuchyňská sůl obsahuje činidla, která brání vlhnutí a slepování soli, avšak činí tuto sůl hůře rozpustnou v . Neobsahuje žádné chemikálie ani aditiva.

V přírodě se vyskytuje přirozeně pod pákistánskými červeně zbarvenými horami. Himálajská růžová sůl je nerafinovaná. V posledních desetiletích hraje v potravinovém průmyslu důležitou roli schopnost potravin přečkat v požadovaném stavu uskladnění a přepravu. Není neobvyklé, že i přírodní mořská sůl bývá ochuzena o mnoho svých minerálů a dalších živin, dochází tudíž ke zpětnému přidávání jódu.


Vzniká tak často rafinovaná . Hledáte himalájská sůl jedlá? U každého zboží si můžete zjistit i jeho dostupnost nebo třeba porovnat ceny a ušetřit. Je ručně těžena, omývána a. Tato sůl je 2milionů let stará a je jedinečně čistá. Je čistě přírodní, nerafinovaná a bez přidaných látek, panensky čistá.


Růžová himálajská sůl je bohatá na esenciální minerály v přírodní podobě, vhodná pro každodenní použití v kuchyni. Himalájská koupelová sůl bez žádných konzervačních či jiných přísad pomáhá udržovat přirozenou vlhkost a pH pokožky. Je vhodná pro koupání při různých ekzémech a kožních afektech. AWA shop Brno, AWA superfoods jedlá růžová jemně mletá himalájská sůl a černá sůl kala namak s obsahem minerálů, nerafinovaná.


Vhodná jako Paleo a RAW strava. Osobní odběr Brno a Praha. Obsahuje mimo jiné hořčík, vápník, draslík a železo, které mají příznivý vliv na organismus.

Himalájská růžová sůl má jemnou chuť a je snadno stravitelná, proto může plně nahradit stolní soli. Navíc ji můžete využít také do koupele nebo k . Sůl nalezneme snad v každé kuchyni i restauraci. A není divu, vždyť kdo by se bez ní při vaření a konzumaci pokrmů obešel? Stačí si vzpomenout na známou pohádku, ve které si král uvědomil, že sůl je cennější. Himalájí je ideální náhradou kuchyňské rafinované soli.


Na rozdíl od rafinované soli je zdrojem minerálních látek. Nejen nadměrné používání, ale i nedostatečné množství soli je pro lidský organismus škodlivé. Pokud máme totiž nedostatek soli, máme větší chuť na cukr.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.