Wednesday 20 January 2016

Frézování dřeva návod

Můžete s ní frézovat drážky pro spojování dřeva , profily hran nebo i speciální tvarové díly. Pokud chcete s horní frézkou frézovat rovné hrany, použijte jako vodicí pomůcku vždy paralelní doraz. Společnost Bosch dále upozorňuje na to, že použití těchto návodů je na vlastní riziko. Pomocí frézky s tvarovou frézou můžete vytvářet ozdobné hrany lišt.


FOTO: Tomáš Krásenský (23x).

Spodní frézka určená k frézování drážek, polodrážek a jiných ornamentových tvarů do dřeva. Důležitým faktorem pro výběr je možnost regulace otáček pro dosažení optimální rychlosti břitu nástroje podle jeho průměru i podle tvrdosti frézovaného dřeva. Tomu se dá zamezit právě nalezením optimálního . Jednobřité nebo dvoubřité? Frézy s velmi malými průměry jsou – kvůli lepšímu vyhazování pilin – jednobřité. Dvoubřité frézy jsou pro střední a velké průměry.


S geometrií ostří broušeného diamantem.

V návodech k použití toho moc nenajdeme. K frézování přírodního dřeva nám budou stačit frézy z rychlořezné oceli, ale pro práci s dřevotřískou si raději pořídíme frézy s ostřím z tvrdokovu. Klíčem upevníme stopku frézy v kleštinovém nebo v rychloupínacím pouzdru. Elektrické frézky - druhy, použití, frézování.


V dílně domácího kutila, který pracuje s dřevem , najdou elektrické frézky široké uplatnění. Především horní frézky, které jsou vhodné pro frézování drážek, na zaoblování a tvarování hran a pod. To kvůli tomu, aby se při frézování mohlo dosáhnout ideální obvodové rychlosti břitu nástroje.


Každý má jiný průměr a podle toho se mění i rychlost. Otáčky se upravují i podle tvrdosti dřeva , aby se při opracovávání nepálilo, popisuje Jan Čarný ze společnosti Bosch. Kleština s nasazeným nástrojem. Obroušení dřeva , když se správně povede, dodá dřevu neopakovatelný vzhled. Zvýrazní všechny jeho léta, krásnou kresbu, vůbec všechno, co dělá dřevo tak přitažlivým.


Při této frézovací operaci začínáme obrábět nejprve čelní strany a až potom podélné. Což platí samozřejmě pouze u materiálů s orientovanými vlákny ( například rostlé dřevo ). Výhodou je to, že růžky odštípnuté při frézování čelních stran začistíte. Při obrábění aglomerovaných materiálů tento postup nemá .

Obrábění dřeva provádějte raději venku nebo použijte odsavač hoblin, abyste minimalizovali zdravotní rizika. Kompletní zařízení s elektronikou pro 2V si můžete pořídit za 6dolarů,. Sledujte náš návod , jak na to: Stavíme stolní CNC frézku: 1. AE4FT ROUTER TABLE CZ PRACOVNÍ STŮL NA OBRÁBĚNÍ DŘEVA - Návod k obsluze 6-SK PRACOVNÝ STÔL PRE DREVOOBRÁBANIE - Návod na obsluhu H MUNKAPAD FA MEGMUNKÁLÁSÁHOZ - Kezelési utasítas RO MASA.


Oblouková pila má list upnut v dřevěném nebo ocelovém trubkovém oblouku. Používá se při práci v lese. U každé barvy je návod kde je uveden i název ředidla. Obrábění při vyšších a středních rychlostech pří lehkém a středním frézování.


Obrábění vyššími a středními rychlostmi při lehkém a středním frézování. Frézování načisto, polohrubování oceli a ocelolitiny. Frézovací nástroje nepokládat nikdy na kovovou podložku.


Základní nepovlakovaný materiál pro frézo- vání oceli. Tento nástroj se nejčastěji prodává pro frézování se šablonami frézkou se sklíčidlem mm. Pro desky šíře 400–9mm. Tvrdost žiletky KCR– pro frézování dřeva , překližky, MGF .

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.