Monday 29 December 2014

Venkovní nátěr osb desek

Dobrý den, rád ybch se vás zeptal, jaký typ nátěru by jste mi doporučili pro venkovní použití osb desky , která je použita jako výplň balkónové stěny a je orientována na jih, takže je velice namáhaná slunečním zářením, ale zároveň i povětrnostními podmínkami (déšť) děkuji vám za opověď. OSB desek pro venkovní použití ( deska by měla být ošetřena), avšak nelíbí se nám tato deska napohled a chtěli bychom nějaký nátěr , který bude levný a bude se dát použít právě na desky OSB. Můžete nám něco levného navrhnout. Mělo by to být cca v barvě moca (sv. béžová). Dobrý den prosil bych o radu čím natřít OSB desky aby zůstaly pokut možno v přírodní barvě pro venkovní využití.


Aby dlouho vydržely a nehnily pro špatný přístup. Jako záklop z interiérové strany jsem chtěl použít OSB desky s utěsněnými spoji, které budou plnit funkci parozábrany (spoje přelepený těsnící páskou). Máte nějaké zkušenosti a nápady?


Nátěr (bude držet na páskách)? Naipregnoval a poté venkovním latexem natřel. Dobrý den, minulý rok jsem na OSB desky nanášel venkovní omítku, ale nyní se začínají v hraně objevovat praskliny a bojím se, že celá omítka spadne. Já jsem postupoval takto: OSB desky jsem samozřejmě penetroval Sokratem (jedná se o běžný penetrační nátěr pod tmely a fasádní nátěrové hmoty), perlinku jsem . Je určen k preventivní chemické povrchové ochraně dřeva a materiálů na bázi dřeva, jako jsou OSB desky , překližka či dřevotříska, před napadením plísněmi, dřevokaznými houbami a. Ochranný lazurovací nátěr na dřevo a materiály ze dřeva je určen jak do venkovního , tak i do vnitřního prostředí. Výhodou těchto nátěrů je to, že zakryjí drobné nerovnosti, praskliny, či jiná drobná poškození a vytvoří souvislý strukturální povrch.


Výrobce: - Všichni -, Alpina - Caparol, AUSTIS a. OSB desky mohou tvořit nosné a nášlapné vrstvy plovoucích podlah i pohledové obložení stěn a stropů. V případě tohoto použití je možné je lakovat či lazurovat, ale jejich zajímavá struktura vynikne i pod krycím nátěrem. Vhodné jsou rovněž jako záklopy střech s asfaltovým šindelem a mnoho kutilů je už . Zdravím, jak už píše sám popis je OSB deska 4PD nebroušená do vlhka vhodná pro realizaci venkovních stran staveb, což jsou střechy a obvodov=é stěny u. Peri Bond od Soudalu a pak klasicky vrstvy, stěrka s perlinkou (flexibilní stěrka v případě extrudovaného polystyrenu) a pak penetrační nátěr a omítka dle výběru.


Pokud je i přesto chcete pro tyto účely použít, je potřeba je důkladně ošetřit venkovním lakem či lazurou, aby byly . Pro mnohé není rovněž dostatečně jasné, jaké vlastnosti tyto desky mají a jakým způsobem by měly být používány. OSB – Oriented Strand Board – jsou plošně lisované desky z orientovaných velkoplošných třísek. Jejich dlouhodobá trvanlivost je významně závislá na kvalitě ochranného nátěru. Dobrý den, postavil jsem si zahradní domek (tzv.kůlnu), který má obvodové stěny z OSB desek tl. Původně jsem chtěl dávat polystyrén, lepidlo, perlinku, fasádu at ale vzhledem k tomu že objekt není potřeba zateplovat mi to přijde zbytečně pracné a drahé.


Chci se tedy zeptat, zda je možno docílit . Otázka: Potřebovala bych poradit ohledně nátěru stěny v ordinaci. Otázka: Jak nejlépe natřít venkovní lavičku (novou, smrkové dřevo)? Pokud možno matný nátěr ,který zvýrazní strukturu dřeva, přála bych si šmolkově modrou barvu. TOP Olej od společnosti OSMO je nátěr na dřevo vyrobený z přírodních olejů a vosků.


TOP Olej se používá především na de povrchovou úpravu kuchyňských pracovních desek, psacích stolů a regálů ve vnitřních prostorech. Také se používá pro povrchovou úpravu korku, OSB desek , terakotových a jiných neglazovaných . Tvrdý voskový olej je ideální pro použití na prkna z masivního dřeva, palubkové a korkové podlahy, OSB - desky. Stačí pouze dva nátěry bez dalších nutných základních nátěrů a mezibroušení.


ETERNAL antibakteriální tvoří transparentní omyvatelný nátěr odolný povětrnostním vlivům, který nemění vzhled podkladu a nezhoršuje difuzi vodní páry. OSB , dřevo, umakart, a jiné stavební povrchy.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.