Tuesday 23 December 2014

Lékárnička do auta platnost

Při kontrolách lze sice zpravidla očekávat jistou benevolenci, ale vždy záleží na policistovi, zda vás nechá jet, nebo bude platnost a úplnost lékárničky. Toto musí obsahovat autolékárnička pro vozidla kategorie II, tedy vozidla pro hromadnou přepravu osob s obsaditelností do cestujících včetně nebo . Většina řidičů však kupuje předem sestavenou a zabalenou autolékárničku, obsahující materiál dle aktuálně platné legislativy. Propadlou autolékárničku nevyhazujte, můžete ji věnovat do sbírky. Podle těchto zpráv letos končí platnost lékárniček stanovená na čtyři roky, přičemž za další čtyři roky se taková výměna má opakovat.


Výměna lékárniček se údajně týká bezmála čtyř milionů řidičů. Rozhodli jsme se tyto zprávy ověřit. Rezerva však i nadále zůstává povinná pro všechna stará auta s motorem vzadu, jako jsou např. Stejným nesmyslem je záměr provádět technické kontroly aut každý rok.


MNOHEM lépe(!) než lékárnička ve voze, který stojí celý rok na parkovišti - tj. Autolékárnička , lékárnička pro motorová vozidla, motolékárnička je součást výbavy motorového vozidla. Obsah lékárničky se ukládá do samostatného pouzdra s charakteristickým označením. Kupovat celé nové lékárničky ovšem není potřeba.


Mluvčí Neřold však upozorňuje, že rozhodující je datum výroby u jednotlivých věcí v lékárničce - není vždy nutné měnit ji celou. Jezdíte klidně s nepoužitou autolékárničkou a do konce vyznačené platnosti zbývá ještě řada měsíců, obvazy uvnitř jsou. Ak nemáte v aute povinnú výbavu, hrozí vám pokuta päťdesiat eur. Pri platnosti lekárničky je rozhodujúci dátum na moduloch.


Podľa zákona, ak vodič nemá v aute povinnú výbavu, medzi ktorú patrí aj lekárnička , dopúšťa sa priestupku, za ktorý mu hrozí pokuta v blokovom konaní až do výšky eur. Autolékárničku vozíme v autě proto, abychom měli v případě dopravní nehody se zraněním po ruce k dispozici potřebný zdravotnický materiál. Povinností řidiče je udržovat lékárničku v řádném stavu a její obsah kontrolovat, doplňovat a případně obměňovat tak, aby odpovídal aktuálně platné vyhlášce. Autolékárnička typ II je určena pro vozidla hromadné dopravy osob s obsaditelností do cestujících a pro vozidla městské hromadné přepravy bez ohledu na obsaditelnost. Pokud jde o osobní a nákladní auto do osob, obsah autolékárničky je následující.


Obsah autolékárničky vždy podléhá platným právním předpisům. Autolékárnička mívá životnost asi čtyři roky, je ale nutné si dát pozor na to, zda ji v autě vozíte v originálním stavu, nebo již rozbalenou po použití jednoho z obsažených. Co řidiči zanedbávají před cestou na dovolenou? Plno lidí nevěnuje pozornost přípravě auta před dlouhou cestou na dovolenou. Všímejte si i zdánlivých detailů a předejděte tak.


Zákon dále stanoví, že autolékárnička musí být uložena v samostatném pouzdře a to má řidič umístit do suchého, čistého prostoru, na který zároveň nedopadá přímé sluneční světlo. Je důležité, abyste měli lékárničku vždy v perfektním pořádku. Nejen kvůli hrozbě pokuty, ale především pro přípa že by byl ohrožen lidský život nebo zdraví.


Lékárničku si proto nechte sestavit v lékárně odborníky. Běžně prodejné lékárničky jsou obvykle nevyhovující. Aktuální podoba lékárničky vešla v platnost 19.


Na kartičke na orazžovej škatuli je. Kúp novú lekárničku , aj s obalom ju nechaj v aute a tú starú si nechaj na prípadné použitie tiež v aute. Platnosť autolekarničky.


Pro požární automobily je výbava příslušným druhem lékárničky stanovena jiným právním předpisem 4). Na co si dát pozor a je. Obal lékárničky bývá vyroben z plastu či textilu. K dostání jsou také samostatné náplně do autolékárničky. Kvalitní lékárnička do auta musí mít přehledně vyznačenou dobu expirace.


Kvalitnější typy autolékárniček mají trvanlivost měsíců. Přehlednost autolékárničky.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.