Wednesday 17 September 2014

Kobyla klisna

Na Equichannelu na toto téma byla sáhodlouhá debata. Mladá, která ještě neměla hříbě je klisnička, hovorově kobylka, ta co hřibě měla je klisna , hovorově kobyla. V minulosti se koně používali především k přepravě. Slovo kůň označuje obecně jak samce, tak i samici koně.


Samice se nazývá klisna nebo kobyla. Mezi kobylou a klisnou . Kobyla - je kůň ženského pohlaví. Сохраненная копия Похожие Перевести эту страницу нояб. Stačí otevřít a budeš v obraze. Klisna - Samička koně se do let.


Jaký je rozdíl mezi kobylou a klisnou? A je v tom vůbec nějaký rozdíl? Z hipologického hlediska je odborným termínem klisna.


Z češtinářského hlediska to jsou synonyma a podle pedie klisna neměla hříbe, zatímco kobyla ji ano. Ví někdo, kde pravda jest? Nejvíc naivní dotazy lidí na vás a vašeho koně, výchovu, krmení.


Hřebec, valach, jirčák, klisna, kobyla. Tyto termíny se velmi často pletou. Někdy laikové nevědí, že je mezi nimi rozdíl. Když jsem jezdila závodně, můj valášek Venda od lidí často slýchal: „Ty jsi ale krásná kobylka. Přiznávám, že měl menší bachůrek :) Ale tohle si nezasloužil.


Koně - kobyla klisna , inzerce. Nabízím ježdění na klisně ČT. Kříženec welsh pony a hucula.


Chovná klisna je klisna určitého plemene, která je pro své výborné vlastnosti zařazena do chovu. Požadavky, které musí splnit jsou součástí standardů a šlechtitelských programů těchto plemen. Kobyla je samice koně, která už porodila hříbě. O :Tempeltänzer(ger) M:Aurevoir, KHV:cca16 modrý průkaz.


Kobylka je obsednutá avšak nepřiježděná. Posledních několik měsíců se s ní nepracovalo. Pouze pro zkušené a někoho, kdo si chce udělat koně podle svého.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.