Wednesday 23 April 2014

Umístění svěráku na ponku

Minimálně dílenský stůl by měl být opravdu odolný. Viklající se stůl vám opravu či výrobu čehokoli asi moc neusnadní. Měl by mít masivní desku ze dřeva a zvládnout vysokou zátěž a měl by být také odolný vůči nejrůznějším chemikáliím a olejům. Na stůl pak můžete umístit například svěrák , který se určitě . Pro takto velký ponk potřebujete čtyři masivní nohy, hranoly, ideálně 10xcm.


Nohy umístěte pod desku cca 40cm od hran desky. Předtím jsem měl York asi let , při ohýbání železné kulatiny mě praskl 3cm ve vysunuté kulaté části. Pak jsem si koupil Kaspera a na tom mlátím.


Pevný stůl, na kterém budete dlouhá léta kutit v dílně, se nazývá ponk. Nepoužívejte vyřazené kancelářské stoly, ale postavte si stůl sami. Pevný, který bude pohodlný, tedy se správnou výškou a šířkou. Pryč je doba, kdy naše ponky zdobily výhradně rudé svěráky jedné české značky s anglickým názvem.


Asi každý zná univerzální litinový svěrák s ocelovými čelistmi, za nimiž je umístěna větší či menší frézovaná plocha fungující jako improvizovaná kovadlina. Ale když jsem taknad tím přemýšlel, tak mě napadlo udělat nějakej zlepšovák, abych mohl na ponk rychle dávat různé nářadí-bruska na řetězy, svěrák a případně další věci, které se k ponku přišroubovávají, ale které by tam natrvalo . Na druhou stranu volme sestavu složenou ze dvou identických stolíků spojených horní pracovní deskou. Zaprvé tak získáme jistou flexibilitu - ponk bude možno jednoduše rozebrat a po částech např.


Vrtat, obrábět, pilovat, řezat, ohýbat, brousit nebo zkrátka přesně a pevně přichytit a přidržet tak jak potřebujeme. K tomu všemu nám pomůže kvalitní svěrák. Ponk do dílny, nejen na moto.


Jestli můžu radit, tak udělat přesně na míru podle místa, kde bude stát. Svěrák úplně na kraji není nic moc vhodný (nářadí i věci potřebuješ odkládat na obě strany) a umístěný v prostředku pruží . Fenomén kutilství je v našich zemích takřka geneticky rozšířen, takže pokud vám nechybí prostor a chuť k vybudování domácí dílny, nic vám nebrání. Prizmatické čelisti jsou opatřeny podélnou a příčnou drážkou či více drážkami umístěnými pod úhlem 90°. Inzeráty ponk - aktuální inzeráty na Sbazar. Dílenské svěráky jsou určeny především.


Pak čtěte dále, pokusíme se vám v tomto článku nastínit, jaké základní vybavení například gola sady, svěrák , vrtačka, které by vám nemělo chybět a co. Základem každé dílny je pracovní stůl nebo také ponk. Doporučujeme nejpoužívanější nářadí umístit do šuplíků, které jsou na dosah vašich rukou.


CNC) - nebo nějaký bez podstavce. Jediný co mi utkvělo v hlavě, je že svěrák má být na ponku podložen tak, aby vršek čelistí byl těsně pod loktem. Vzdálenost rozevřených čelistí 2mm, zapouzdřený hřídel,(snese bez potíží umístění venku), třeba na špalku.


Prodám velký, dílenský svěrák HERKI. Відсутні: umístění Obyčejná dílna? Кеш Перекласти цю сторінку січ.


Pracovní stůl nebo ponk ve správné výšce a dobré osvětlení jsou zásadní při řezání, vrtání a zatloukání. Výška stolu se podle činnosti může lišit.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.